Joystick Mapper is weer beschikbaar in Mac OS Catalina

 

Een stukje software voor MacBooks waarvan ik vind dat elke fotograaf deze moet gebruiken, namelijk Joystick Mapper! Deze app is alleen beschikbaar op je MacBook en kun je downloaden via de App Store. De app kost je $4,99. JoyStick Mapper maakt het mogelijk om controllers van consoles zoals Playstation en Xbox bruikbaar te maken op je Macbook. Leuk denk je waarschijnlijk, maar ik game helemaal niet…

Het toffe van Joystick Mapper is dat je dus een controller kunt aansluiten op je computer, je kunt dit gebruiken voor bijvoorbeeld het selecteren van foto’s in Photomechanic. Doordat je selecteert met een controller (hoeft niet perse een dure Playstation controller te zijn) kun je veel relaxter werken. Ik ervaar zelf dat ik rechter op in mijn stoel zit, minder gespannen en het gaat nog sneller ook. De Ook zijn de herhalende bewegingen om door 10,000 foto’s heen te scrollen makkelijker te doen met een controller, of komt dat omdat ik een gamer ben?

Anyway, met Joystick Mapper kun je je controller aansluiten en programmeren zoals jij het wil, je kunt zelfs presets maken zodat je meerdere profielen hebt waarmee je je foto’s kunt selecteren in Photomechanic.

Je kunt Joystick Mapper hier downloaden.

 
B0517C38-5469-4607-B315-08970C402B64.JPG